Nieuwe fase vernieuwing Erasmusweg van start

Logo Den Haag

De gemeente Den Haag vernieuwt de Erasmusweg en verbetert tegelijkertijd de bereikbaarheid en veiligheid. De werkzaamheden duren tot half 2020. De Gemeente Den Haag maakt de Erasmusweg veiliger en zorgt voor betere doorstroming van het verkeer. Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid. De omleiding routes zijn op de kaart aangegeven.

Nieuwe fase vernieuwing Erasmusweg van start

De gemeente Den Haag vernieuwt de Erasmusweg en verbetert tegelijkertijd de bereikbaarheid en veiligheid. Tot 26 augustus wordt er nog gewerkt tussen de Loevesteinlaan en Moerweg. Op 26 augustus om 06:00 uur start het werk tussen de Moerweg en de Troelstrakade. Dit deel van de weg is tot 6 januari afgesloten voor al het verkeer. De werkzaamheden zorgen voor omleidingsroutes en meer drukte op de andere wegen rond de Erasmusweg. Verkeer van en naar Den Haag Zuid-West, Rijswijk en Wateringen moet rekening houden met extra reistijd.

De Erasmusweg is vanaf 26 augustus dicht tussen de Moerweg en de Troelstrakade. De kruising met de Anna Bijnslaan en de Medlerstraat is afgesloten voor auto’s. De kruisingen Erasmusplein en Troelstrakade blijven wel open voor al het verkeer. 

Adviesroutes met de auto

De extra reistijd in de spits kan oplopen tot 15-30 minuten.

 De omleidingsroutes staan met gele borden aangegeven:  

• Doorgaand verkeer vanaf Wateringen/N211 wordt omgeleid over de Lozerlaan (N211), Escamplaan (S104), Oude Haagweg (S104) en Loosduinseweg (S104).Of via de Moerweg, Generaal Spoorlaan, De Genestetlaan en de Slachthuislaan. 

• Doorgaand verkeer vanaf de A4/Rijswijk wordt omgeleid via de Generaal Spoorlaan, De Genestetlaan en Slachthuislaan.

Vermijd de route via het Erasmusplein, Moerweg en de Melis Stokelaan. Dit is de kortste route, maar de verwachting is dat het hier erg druk wordt. 

Om sluipverkeer in de wijk te voorkomen, veranderen op sommige plekken in Moerwijk Noord en Moerwijk Oost de routes. Zo wordt verkeer om de woonwijken heen geleid.

 

Voetgangers en fietsers

De fietspaden aan beide kanten van de Erasmusweg zijn afgesloten. Fietsers worden omgeleid via de Erasmusweg aan de overkant van het water (langs de trambaan) of de Van Ruysbroekstraat. De extra reistijd voor fietsers is enkele minuten. Langs de huizen is altijd een pad voor voetgangers.

Overzicht van de werkzaamheden

De Erasmusweg is een belangrijke hoofdweg tussen het centrum en de A4. Het verkeer rijdt er vaak niet goed door. De weg heeft richting het centrum 1 rijstrook en dat is te weinig. Ook is de Erasmusweg toe aan een opknapbeurt. Daarom worden het asfalt, de bestrating en het riool vernieuwd. Tegelijkertijd worden de bereikbaarheid en veiligheid verbeterd. Er komen 2 rijbanen in elke richting. De parkeerplekken langs de weg worden breder. Dat maakt de weg overzichtelijker en veiliger. 

Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.denhaag.nl/erasmusweg

De Laan van Wateringse Veld is op de kaart welliswaar niet ingetekend als omleidingsroute. Maar onze inschatting is dat het de komende jaar nog drukker gaat worden op de Laan.

Lees hier alles over bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden https://bit.ly/2Tlz0Q2

erasmusweg 27

erasmusweg 27 2