Wateringseveld Loopfestijn 2019 gaat door!

loop2018 Wateringse Veld Loopfestijn gaat ook in 2019 door. Op zondag 23 juni wordt de 9e editie van het Wateringse Veld Loopfestijn georganiseerd. Er is weer een akkoord vanuit de gemeente Den Haag en het Bewonersplatform Wateringse Veld heeft een samenwerking gezocht met Double Sports en EPICinderunning om de organisatie mogelijk te maken.

Er kan opnieuw gekozen worden voor de volgende afstanden:

  • 500 kids run
  • 2,5km scholen run
  • 5km
  • 10km

Inschrijven

Ook wordt er een extra side event aan het evenement toegevoegd. Op zaterdagavond 22 juni wordt er een 'social run' georganiseerd. Bij een social run wordt er van tevoren een parcours uitgezet van ongeveer 8km. Voor deze run wordt er niets afgezet en moet er worden gehouden aan de normale verkeersregels die gelden voor een wandelaar. De deelnemers blijven altijd achter de voorste begeleiders. Er wordt gelopen op een rustig tempo wat voor iedereen toegankelijk moet zijn. Iedereen blijft altijd bij elkaar. Wanneer de voorste lopers wat vooruit lopen wachten ze uiteindelijk weer op de achterste lopers of ze gaan ze zelfs ophalen door terug te lopen. Een social run gaat dus niet om een bepaalde tijd of afstand maar gaat puur om het sociale aspect van samen lopen en vooral om de FUN en GEZELLIGHEID. Deze social run wordt mede mogelijk gemaakt en begeleid door de 'Runningpack The Hague'. Deze gezellige hardloopgroep organiseert jaarlijks meerdere social runs in en rondom Den Haag.

Deze Social Run helemaal gratis! Het staat wel in het teken van het goede doel ‘Stichting Ushersyndroom’ waarvoor door middel van dit evenement geld voor wordt opgehaald. Er wordt namelijk in het donker gelopen waardoor je steeds minder gaat ziet, net als mensen met het Ushersyndroom. Elke deelnemer aan de Social Run wordt daarom gevraagd om minimaal 10 euro op te halen voor het goede doel. Dit kan heel eenvoudig met een eigen donatiepagina.

Kijk snel op www.wateringseveld-loopfestijn.nl