Escamp wordt Haags Sportkwartier

Kaart Sportkwartier 1

Het stadsdeel Escamp is momenteel het slechtst bewegende stadsdeel van Den Haag. Wethouder Richard de Mos (Sport) gaat aan de slag om van dit minst sportieve stadsdeel, dat wel barst van de sportfaciliteiten, het meest sportieve stadsdeel van Den Haag te gaan maken: Hét Haags Sportkwartier.

"Escamp ligt me nauw aan het hart. Mijn opa en oma woonden in Escamp en ik ben hier deels opgegroeid. Dit stadsdeel heeft enorm veel te winnen en de inwoners verdienen meer aandacht. Sport is een mooie manier om van start te gaan", aldus wethouder Richard de Mos (Sport).

Sportcampus
De Sportcampus in het Zuiderpark wordt de spil van de wijken Moerwijk, Morgenstond, Bouwlust en Vrederust, de 1500 sportstudenten die inhuizen in de campus geven unieke kansen voor dit gebied. De opleidingen staan ook open voor opname van Haags Sportkwartieropdrachten in het curriculum. Naast de Sportcampus heeft Escamp met de Uithof, als gebied en als pand, nog een enorm sporticoon in de wijk. Daartussen liggen op het zogenaamde Groen Assenkruis enorm veel sportvelden.

Sportverenigingen versterken
Escamp zit vol met sportfaciliteiten, meer dan waar ook in Den Haag. Er is 3,6 m2 sportvoorziening per inwoner beschikbaar. Ter vergelijking: in Rotterdam-Zuid, waar evenveel wordt gesport, is dit minder dan de helft (1,6 m2). De gemeente wil de voorzieningen die er zijn beter benutten. Er zijn ruim voldoende voorzieningen, ze worden momenteel niet maximaal gebruikt. De gemeente wil de bespeling verhogen door samen met partners de velden in te gaan zetten voor nieuwe ideeën en initiatieven. Misschien wel voor andere activiteiten dan waarvoor deze velden in eerste instantie waren bedoeld. De gemeente wil de sportverenigingen in Escamp versterken, de veilige omgeving die zij bieden blijft van immens belang in elke wijk.

Sportief met elkaar omgaan
Met sport als middel gaat wethouder De Mos met een team van start in dit deel van Den Haag om samen de leefbaarheid te verhogen. Sportief mag namelijk uiteraard ook de manier zijn waarop met elkaar wordt omgegaan. Het doel is mensen te activeren en hun dagelijkse leefwereld te verbeteren.

Het Haags Sportkwartier zoekt partners in de wijk. Meer informatie: Denk mee over het Haags SportkwartierKaart Sportkwartier

Bron: Gemeente Den Haag