ZUID57 zoekt nieuwe cultureel ondernemers!

zuid57Over ZUID57
ZUID57 is in 2012 opgericht in het stadsdeel Escamp. Destijds een ambitieus project om een cultureel huis te bouwen in een kansrijk stadsdeel van Den Haag. Een stadsdeel waar kunst en cultuur, cultuureducatie en talentontwikkeling ondervertegenwoordigd waren.

 

ZUID57 heeft zich de afgelopen jaren geworteld in de wijk en is langzamerhand een begrip geworden in Escamp. Veel bewoners uit Escamp weten inmiddels de weg te vinden naar ZUID57. Verschillende partijen werken samen in ZUID57 en trekken een divers publiek, zoals theater -en filmhuis Dakota, Kunstinitiatief Atelier Antarctica, Rockit Music Productions, Volksuniversiteit Den Haag, Muziekschool ZUID57, JumpAcademy, Vestia en meerdere (ZZP) aanbieders van verschillende workshops of cursussen.

Maar we willen ZUID57 steviger op de kaart te zetten zodat we daadwerkelijk het kloppende culturele hart van Escamp worden. Om dit te realiseren zal ZUID57 de komende twee jaar investeren in de uitbreiding van de gezamenlijke PR en in het ondernemerschap van nieuwe partijen die zich willen vestigen in ZUID57.

Dit laatste doen we door het aanbieden van een investeringsondersteuning en ondernemerstraject aan nieuwe ZZP'ers en kleine partijen, zodat jonge en nieuwe ondernemers de kans krijgen hun eigen activiteiten te beginnen in ZUID57 met als doel het aantrekken van een nieuw publiek en daarmee een bruisend ZUID57.

Dit traject start in februari 2018

Wie ben jij?

  • een nieuwe cultureel ondernemer die maximaal 4 jaar geleden is gestart;
  • jouw initiatief zorgt er voor dat er de komende twee jaar meer cultuur(participatie) beschikbaar is in ZUID57.
  • je wilt eraan bijdragen om samen met de bestaande partners in ZUID57 een gezamenlijke visie naar buiten te ontwikkelen om daadwerkelijk het kloppende culturele hart van Escamp te worden;
  • jouw initiatief kan zich richten op inwoners uit Escamp, maar ook op inwoners uit andere stadsdelen en wijken waardoor we ZUID57 meer op de kaart zetten in heel Den Haag.
  • je initiatief is gericht op de lange termijn, je hebt de intentie om na het traject van 2 jaar verbonden te blijven aan ZUID57;
  • je wilt minimaal vier uur per week een ruimte huren in ZUID57;

Wij bieden:

  • een plek in een bijzonder gebouw midden in Escamp;
  • een traject op maat om jezelf en je initiatief (verder) te ontwikkelen, in samenwerking met externe partijen neem je deel aan trainingen ondernemerschap en krijg je de gelegenheid om gedurende 1 of 2 jaar tegen een gereduceerd tarief ruimte te huren in ZUID57;
  • je wordt onderdeel van ZUID57 en lift mee op de herontwikkeling van de website, social media en gezamenlijke zichtbaarheid.

We willen graag horen welke plannen jij hebt om bij te dragen aan ZUID57 als cultureel hart van Escamp. Dit kun je doen door een motivatie van maximaal 1 A4 te sturen naar Marieke van Oudheusden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Graag aanmelden voor 25 januari 2019. Vervolgens zullen er gesprekken plaatsvinden, waarna het traject kan starten.

Aanvullende informatie kun je ook opvragen bij Marieke van Oudheusden.