Gaat Loopfestijn 2019 Wel / Niet door.

loop2018Eerst een beknopte evaluatie Loopfestijn 10 juni 2018.
Gelet op de reacties van de 877 deelnemers van het 8e Wateringse Veld Loopfestijn gehouden op 10 juni jl. werd het loopevenement als zeer geslaagd ervaren en voor herhaling vatbaar. Met de 10 km — 5 km — 2,5 km - 500 meter werd hardlopend gestreden voor prijzen. De 2,5 km wandelaars hadden het erg naar hun zin tijdens de relaxte tocht. Uiteraard konden de Ooievaarspashouders met korting deelnemen, echter is hier weinig gebruik van gemaakt.

Echter om deze 10e juni succesvol te maken heeft de organisatie de laatste 3 maanden voor de start van het evenement achter de schermen alle zeilen bij moeten zetten om het Loopfestijn toch plaats te laten vinden. Oorzaak was een chronisch te kort aan vrijwilligers voor de diverse taken om het Loopfestijn soepeltjes te laten verlopen. Er was voor het Loopfestijn 2018 dringend hulp nodig, in de organisatie zelf naar de start van het loopfestijn toe. Maar ook de bekende handjes op de dag zelf.

De oproep voor vrijwilligers is ruim van te voren in diverse media verschenen en er zijn helaas zeer weinig reacties op gekomen. Een maatregel die de deelnemers wel hebben gemerkt, was 1 week voor het loopevenement de aanpassing van de 5 en 10 km route. Gelukkig leidde dit niet tot een saaie maar eigenlijk naar een prettige route, die de 10 km lopers 2 keer moesten lopen.

Reden van deze aanpassing was een groot tekort aan de verplichte verkeersregelaars (parcoursposten bij straatafsluiting) en routebegeleiders. Er hadden zich eerst wel vrijwilligers aangemeld, maar kort voor het Loopfestijn hebben deze zich weer afgemeld. Waardoor de organisatie het niet gelukt is om de 10 km route uit te zetten als voorgaande jaren.

Loopfestijn 2019 gaat Wel / Niet door.
Om het Loopfestijn 2019 al vanaf de opstart goed bemenst te hebben is dringend hulp nodig van vrijwilligers die zich willen inzetten voor een ander en er zelf een goed gevoel aan over te houden.

We hebben dringend mensen nodig op de dag van het loopfestijn 2019 zelf, de bekende helpende handjes maar zeker ook de verplichte verkeersregelaars (parcoursposten bij straatafsluiting) en routebegeleiders.
Daarnaast is als voorwaarde dat in de aanloop naar de dag van het Loopfestijn zelf, personen zich aanmelden en dan ook beschikbaar zijn als medeorganisator van het Loopfestijn voor o.a. de taken.
- Marketing,
- Publiciteit,
- communicatie,
- Sponsorwervers,
- Contacten met sport -en loopverenigingen.
Anders blijven er opnieuw taken liggen die dan weer toebedeeld moeten worden aan de huidige [te kleine] groep vrijwilligers.
Normaal gesproken gaat de online inschrijving voor het loopevenement op 1 januari van start. Dit jaar gaan we het met de huidige bezetting echt niet redden.

Een somber verhaal dat een einde kan maken aan een mooi evenement als het Loopfestijn in onze wijk. Het Bewonersplatform kan het met de huidige bezetting van vrijwilligers het Loopfestijn niet meer alleen organiseren.

Dus vindt u ook dat het Loopfestijn doorgang moet hebben meldt u dan aan als medeorganisator en/of hulp op de dag zelf. Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij wachten af en de klok tikt.
Vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. We willen graag op u kunnen rekenen.
HULP van vrijwilligers  is alleen nodig wanneer er voldoende personen doorgang van het Wateringse Veld Loopfestijn willen.