Meer weten over ondersteuning bij geheugenproblemen?

Transmurale zorg
Ook u bent vast wel eens uw sleutels kwijt, of mobiele telefoon. U heeft geen idee waar ze zijn, maar toch maakt u zich er geen zorgen over. Twijfelt u wel aan uw geheugen of is er sprake van beginnende) dementie? 
En... wilt u weten welke vormen van hulp, ondersteuning en zorg er in de regio Haaglanden beschikbaar zijn als er sprake is van dementie? Meer informatie: www.geheugensteunpunt.nl of www.alzheimer-nederland.nl/haaglanden.

Transmurale zorg

 

MEER WETEN OVER ONDERSTEUNING BIJ GEHEUGENPROBLEMEN?

Den Haag, september 2015

Ook u bent vast wel eens uw sleutels kwijt, of mobiele telefoon. U heeft geen idee waar ze zijn, maar toch maakt u zich er geen zorgen over. Twijfelt u wel aan uw geheugen of is er sprake van (beginnende) dementie? En..

  • ..wilt u weten welke vormen van hulp, ondersteuning en zorg er in de regio Haaglanden beschikbaar zijn als er sprake is van dementie?
  • ..heeft u een vraag?
  • ..of wilt u gewoon eens vrijblijvend kennis maken met een bepaalde vorm van zorg en/of ondersteuning?

Kom dan in de maand september naar 1 van de activiteiten die georganiseerd worden in de regio Haaglanden in het kader van de Regionale Campagne rondom Wereld Alzheimer Dag (21 september). U kunt deze maand verschillende activiteiten, open dagen en informatiemarkten bezoeken in de ontmoetingscentra dementie, Alzheimer Cafés en VVT-instellingen. 

Activiteiten bij u in de buurt:

Activiteit Locatie Dag Tijd
Activiteitenmiddag Ontmoetingscentrum Carel v/d Oever Schrijnwerkersgaarde 3, Den Haag Woensdag 23 september 14.00-16.00 uur
Open Huis Ontmoetingscentrum WZH Waterhof Polanenhof 130, Den Haag Zaterdag 26 september 14.00-16.00 uur

Kijk voor het uitgebreide activiteitenprogramma op www.geheugensteunpunt.nl.

De activiteiten zijn gericht op mensen met geheugenproblemen of dementie, partners, familieleden, hulpverleners en andere geïnteresseerden in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar en Zoetermeer.

Het doel van de campagne is u te informeren over de zorg- en ondersteuningsmogelijkheden die er zijn in de regio Haaglanden voor mensen met geheugenproblemen en hun naasten. Een voorbeeld is het Alzheimer Café. Dit is een maandelijkse informele bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en belangstellenden waar lezingen worden gegeven en ideeën, informatie en ervaringen uitgewisseld kunnen worden. Ook zijn er ontmoetingscentra dementie, specifiek gericht op mensen met (een beginnende) dementie en hun mantelzorgers. De persoon met dementie wordt geleerd om te gaan met het ziektebeeld en vooral te kijken naar wat nog wel mogelijk is. De mantelzorger kan deelnemen aan lotgenotencontacten en gespreksgroepen.

Zowel een aantal Alzheimer Cafés als een aantal ontmoetingscentra organiseert activiteiten en informatiebijeenkomsten tijdens de Regionale Campagne, zodat u kennis kunt maken.

De campagne wordt georganiseerd door het Netwerk Dementie regio Haaglanden en Alzheimer Nederland afdeling Haaglanden.

Meer informatie: www.geheugensteunpunt.nl of www.alzheimer-nederland.nl/haaglanden.
Bij Heleen van Milligen, projectmedewerker bij Stichting Transmurale Zorg Den Haag e.o., via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 070 – 700 00 84.