OPROEP: Herinrichting Erasmusweg

driehoekOPROEP

Herinrichting Erasmusweg, straks nog drukker door de nieuwbouw plannen Wateringse Veld noord, vollopende Wippolderlaan.

Tja.... dan wordt het maar de sluiproute, de Laan van het Wateringse Veld. Een mooie doorgaande route, binnendoor helemaal tot aan de Laan van Meerdervoort. Oke, wat meer stoplichten en kruisingen maar voor de rest wel snel om aan de andere kant van Den Haag te komen. Sneller dan de hiervoor bestemde routes, vanuit de A4 bijvoorbeeld Wippolderlaan of via Beatrixlaan —> Erasmusweg. 

 
Dat hiermee extra verkeersdrukte op de Laan van Wateringse Veld ontstaat en gaat ontstaan realiseert de sluiprijder zich niet. De laan slib al een tijdje met de spitsuren helemaal dicht. Alle kruisingen met de laan zitten dicht. De bewoners automobilisten kunnen de wijk niet uit of in, zonder in de file te komen staan. De nadruk ligt op de kruispunten Laan van Wateringse Veld en Noordweg en het kruispunt Laan van Wateringse Veld en het Oosteinde. Op deze kruispunten staat het verkeer regelmatig vast of is de doorstroming heel slecht waardoor er soms lange rijen auto’s staan te wachten voor de verkeerslichten. Het is een grote ergernis van inwoners in het Wateringse Veld dat genoemde kruispunten nu regelmatig vast staan. Fietsers en voetgangers hopen op een veilige oversteek. 
 
De Laan van Wateringse Veld initieel bedoelt voor bestemmend verkeer, namelijk de bewoners van het Wateringse Veld, wordt misbruik door doorgaande sluipverkeer. Dat zijn de conclusies van de verkeersdeskundigen die de laatste 10 jaar metingen in opdracht van de gemeente hebben uitgevoerd op de laan. 
 
Het bewonersplatform Wateringse Veld zoekt betrokken bewoners die zich willen inzetten voor de verkeersveiligheid in de wijk. Samen kijken hoe het verkeer in onze buurt het beste af is. Maak een vuist tegen verkeersproblemen! 
 
Meldt je als betrokken bewoner bij het Bewonersplatform, dan gaan we samen werken aan een verkeersveilige woonomgeving. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Herinrichting Erasmusweg 1