Campagne “Licht zet inbrekers in het zicht”.

IMG 5963Campagne “Licht zet inbrekers in het zicht”. 

Het winteroffensief tegen woninginbraken is al van gestart. Jaarlijks worden in de donkere maanden steekproefsgewijs preventie acties gehouden door agenten samen met de gemeente en buurtpreventieteams.

Goed zicht en sociale controle.

Naast een duidelijke toename in de herfst-en wintermaanden tonen de inbraakcijfers ook een verschuiving van het tijdstip waarop inbrekers hun slag slaan. In de herfst-en wintermaanden wordt namelijk meer in de avonduren ingebroken, terwijl ’s zomers inbrekers brutaler lijken te zijn en de middag de voorkeur heeft. Daarom willen we de campagne ‘Licht zet inbrekers in het zicht’ houden, die bewoners wijst op het risico dat zij in de donkere uren lopen om slachtoffer te worden van inbraak in hun woning.

Licht, zicht, tijdschakelaars en sociale controle kunnen er voor zorgen dat inbrekers uw huis links laten liggen. Daarnaast zijn goede sloten op ramen en deuren met kerntrek-beveiliging op sloten nooit een overbodige luxe.

Bel 1-1-2
Zie u iets verdachts bij u in de buurt? Aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Met de omschrijving van de daders en de vluchtrichting van de auto of scooter komt de politie direct in actie. Maak als het kan een film of foto met uw mobiele telefoon. Let wel goed op uw eigen veiligheid.

Meer tips zijn te lezen op de website van de vereniging eigen huis http://bit.ly/2dILYxK