Buurtinterventieteam (BIT)

Het doel van buurtpreventie is het creëren en in stand houden van een veilige en leefbare buurt en met name de sociale veiligheid te verhogen. Veel mensen denken dat het hang- en sluitwerk met een keurmerk veilig wonen van 20 jaar geleden nog veilig is, de boeven zijn bijgeschoold, zorg dat jouw hang- en sluitwerk voldoet aan de veiligheidseisen van nu. Inlichtingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees meer: Buurtinterventieteam (BIT)

Campagne “Licht zet inbrekers in het zicht”.

foto van Bewonersplatform Wateringse Veld.Campagne “Licht zet inbrekers in het zicht”. 

Het winteroffensief tegen woninginbraken is al van gestart. Jaarlijks worden in de donkere maanden steekproefsgewijs preventie acties gehouden door agenten samen met de gemeente en buurtpreventieteams.

Lees meer: Campagne “Licht zet inbrekers in het zicht”.

Inbraakpreventie loont

Samen tegen inbraakVerlaag de kans op een inbraak. Kruip dan eens in de huid van een inbreker. Gratis en voor niets de kans op een inbraak halveren, wie wil dat nu niet? Een inbreker kiest altijd de weg van de minste weerstand. Door als bewoner kritisch te kijken naar je woning, de omgeving van je huis en je eigen gedrag, kun je al een hoop ellende voorkomen.

Lees meer: Inbraakpreventie loont

Zo maakt u het inbrekers moeilijk

persbericht
De zomerperiode staat voor de deur. Een tijd waarin veel mensen op vakantie zijn of een dagje uit. Helaas ook een tijd waarin veel inbrekers toeslaan, blijkt uit de cijfers van de politie. 

Attentie Buurtpreventie

Bit

Voorkom diefstal uit uw woning

inbraakTips om woninginbraak te voorkomen: 

  • Sluit ramen en deuren altijd goed af, ook al bent u maar kort weg.
  • Draai deuren op slot als u weg gaat of naar bed gaat. De voordeur achter u dichttrekken is niet genoeg!
  • Haal sleutels uit het slot en zorg dat de sleutels niet te zien zijn.

Lees meer: Voorkom diefstal uit uw woning