Gemeente druk met heroriëntatie Leyweg

mos 15

De gemeente heeft de ontwikkeling van een eigentijds Stadshart Leyweg hoog op de agenda staan. Dat blijkt uit een tussenrapportage van wethouder Richard de Mos (Economie, Escamp). Hij werkt hard aan de uitvoering het 12-puntenplan van de winkeliersvereniging. Deze punten hebben vooral betrekking op de openbare ruimte.
Daarnaast wordt nagedacht over de transformatie van het winkelgebied. Bij het huidige consumentengedrag is dat te groot. Daarom wordt ingezet op de ontwikkeling van een nieuw stadshart met een breder aanbod aan functies en meer woningen.

Meldingen aan de Gemeente over defecten aan Openbare ruimten

gemeente dhRegelmatig wordt aan het Bewonersplatform gevraagd hoe bewoners meldingen kunnen doen van gebreken aan de openbare ruimte of een gevaarlijke situatie melden. De ‘openbare ruimte’ is een verzamelnaam voor de plekken of installaties die wij allemaal gebruiken.

Lees meer: Meldingen aan de Gemeente over defecten aan Openbare ruimten

Aanpak onveilige populieren samen met bewoners

Populieren 2Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 2.200 populieren in Den Haag in slechte staat zijn. Deze boomsoort wordt slap en kwetsbaar naarmate ze ouder wordt, waardoor er gemakkelijk grote takken afbreken.

Lees meer: Aanpak onveilige populieren samen met bewoners

Vragen aan de Gemeente

vragen-aan-de-gemeenteHeeft u vragen aan de Gemeente over zaken die u niet zo snel kunt vinden op de Website van de Gemeente zoals inrichting of aanpassing van uw buurt of in de wijk, dan adviseren wij u om dit in de eerste instantie zelf aan de Gemeente voor te leggen. 

Lees meer: Vragen aan de Gemeente