Logo Bewonersplatform Waterings Veld

loopfestijn

Time passed:
1
8
6
Dagen
0
1
Uren
4
5
Min
0
2
Sec

Net als voorgaande jaren zijn de 5 km en 10 km Wateringse Veld Loopfestijn een volledig verhard, veilig en verkeersvrij parcours ingericht. Het parcours is voorzien van parcoursposten & parcourscoördinatoren. 

Er wordt begonnen met de 500 meter en de 2,5 km meter. De afstanden zullen weer nagemeten worden zodat de afstanden ook correct zijn. De start en de finish van het Loopfestijn 2017 zal ook weer als voorgaande jaren op de Santiagosingel zijn.
Hieronder de starttijden voor het LoopFestijn 2018
- 10.00u Warming Up
- 10.15u Start 500m
- 10.45u Start 2,5km + Wandel 2,5km
- 12.15u Start 5km
- 12.25u Start 10 km

Opnieuw dit jaar op veler verzoek.
Iedereen die van wandelen houdt kan dit jaar ook meedoen aan dit sportieve evenement en wandelend de 2,5km route afleggen.

Let op! Alle routes worden voor de veiligheid van de lopers en minimale verkeershinder vanaf dit jaar tegen de klok in gelopen. Aan het begin van de 5 en 10km route wordt een stukje op de Laan van Wateringse Veld op de loop/fietpad gelopen aan de tramzijde. Volg de aanwijzigingen van de routebegeleiders op. de kaarten zijn aangepast met de reden zoals hierboven beschreven. Zoals hier eerder aangekondigd is er een groot tekort aan vrijwilligers voor verkeersregelaars en routebegeleiders om mee te helpen aan een veilig evenement. De organisatie heeft aantoonbaar tevergeefs op vele manieren getracht om het aantrekkelijk te maken om voldoende vrijwilligers aan te trekken. Echter is dat maar deels gelukt. Naast ingehuurde professionals zullen vrijwilligers en studenten van ROC Mondriaan School voor Orde en Veiligheid optreden als verkeersregelaars, routebegeleiders en zorgdragen voor jullie veiligheid tijdens de loop. Hierdoor zijn de 5 en 10 km routes aangepast en in gewijzigde vorm, met voldoende begeleiding, toch doorgang vinden. Hierop worden de vergunningen uiteindelijk op afgegeven.

De lopers van de 10km zullen na de eerste ronde, vlak voor de finish een klein stukje worden omgeleid anders lopen zij 2x over start/finish [rode stip op de kaart] en dat is niet handig vanwege de tijdvermelding. Dit wordt op de kaart aangegeven met een oranje lijn, bij het cijfer 5 op de kaart. Op dit punt zullen natuurlijk routebegeleiders aanwezig zijn om dit in goede banen te begeleiden. klik hier op de uitvergroting voor uitleg op dit punt

Klik hieronder op de link om de looproute te zien.
Route 500 meter
Route 2,5 km
Route 5 en 10 km

Dit alles heeft uiteindelijk wel geleid tot het ontstaan van een mooie route voor de 5 én 10 km. De route hebben wij geprobeerd zo uitdagend mogelijk te maken en waarmee zoveel mogelijk van het Wateringse Veld te zien is. De route is veelzijdig want er wordt begonnen naast het Vlietpark, vervolgens lopen deelnemers door de wijk Hoge Veld. Daarna gaan de bewoners via de grens met Wateringen richting Lage Veld. Via deze weg worden de deelnemers begeleid langs mooie stukken water en aangekomen in het Lage Veld wordt natuurlijk de bekendste weg “Laan van Wateringse Veld” aangedaan. 

Op de Bovendijk wordt het hemelwater gepasseerd en vervolgens gaan de deelnemers langs de kinderboerderij. Bij de kinderboerderij gaan de deelnemers een lang stuk door een natuurgebied, dan bovenlangs terug over de Rijner Weteringkade – dit grenst met Rijswijk – richting het nieuwste gedeelte van het Wateringse Veld het Erasmusveld. Nadat de Zuidenveldlaan wordt bereikt is de finish in zicht en hebben de deelnemers een mooi en divers rondje Wateringse Veld gelopen.
Op de route zijn twee waterposten ingericht, op de kaart gekenmerkt met een groen driehoekje.

De 10 km is een door de IAAF erkende afstand, die als wegwedstrijd wordt gelopen. De 10 km op de weg geldt als tegenhanger van de 10.000 meter op de baan en behoort tot de groep lange afstanden. 

Leuke feit: Het Nederlands record op de 10 kilometer bij de mannen is sinds 29 september 2013 in handen van Khalid Choukoud met een tijdswaarneming in Utrecht van 28.44 minuten. Hilda Kibet verbeterde op 10 februari 2008 in Schoorl het record bij de vrouwen met een tijdswaarneming van 30.01 minuten.
Daarnaast is de 10 km een gangbare afstand op de meeste halve- en hele marathonwedstrijden.

Met het Loopfestijn 2017 hebben 951 deelgenomen, hieronder in de tabel de aantallen vrouwen mannen.

Aantal deelnemers 2017
500m 2.5km 5km 10km Totaal
Vrouw 75 103 131 87 396
Man 97 128 135 195 555
172 231 266 282 951