De StartKid: Help andere ouders aan babyspullen

 Is uw kind inmiddels te oud voor de babyspulletjes? Lever deze dan in bij 1 van de 50 inzamelpunten.

Babyspullen zijn vaak duur en worden maar kort gebruikt. Voor ouders met een laag inkomen zijn tweedehands spullen dan een oplossing. Uw oude babyspulletjes zijn dus welkom.

Lees meer: De StartKid: Help andere ouders aan babyspullen

Lening voor starters op de huizenmarkt

Vanaf 1 maart kunnen starters op de huizenmarkt bij de gemeente Den Haag terecht voor de Haagse starterslening.

De lening is voor mensen die hun 1ste huis gaan kopen en is bedoeld om onderhoud en renovatie van de woning te bekostigen. Pas na 3 jaar hoeven de kopers rente en aflossing over de onderhoudslening te betalen. Dit maakt het aantrekkelijker om woningen met een minder goede staat van onderhoud te kopen. Starters kunnen een bedrag lenen van maximaal € 35.000.

Lees meer: Lening voor starters op de huizenmarkt

Hoe word je rijk ? in Den Haag

 De campagne 'Hoe word je rijk?' heeft de boodschap dat te veel geld uitgeven tot problemen leidt. Deze boodschap wordt positief gebracht, door uit te gaan van rijk worden en niet uit te gaan van arm zijn. Het onderwerp ‘verstandig met geld om gaan’ - en dus geen schulden maken - wordt bespreekbaar gemaakt. 

Daarnaast informeert de campagne jongeren over de wegen die ze kunnen bewandelen als ze wel in de schulden komen en de campagne legt de focus op de veranderingen in de financiële situatie van jongeren wanneer zij achttien jaar worden.

Lees meer: Hoe word je rijk ? in Den Haag