Energie besparen met de cv

energie 15Een van de manieren om eenvoudig energie te besparen is om de centrale verwarming (cv) ‘waterzijdig in te regelen’. Zie ook www.hvjh.nl.

Bij het waterzijdig inregelen krijgen alle radiatoren speciale kranen, waardoor het warme water beter over het huis wordt verdeeld. De temperatuur van de ketel kan daardoor terug van 90 naar 70 graden.

Lees meer: Energie besparen met de cv

Gemeente druk met heroriëntatie Leyweg

mos 15

De gemeente heeft de ontwikkeling van een eigentijds Stadshart Leyweg hoog op de agenda staan. Dat blijkt uit een tussenrapportage van wethouder Richard de Mos (Economie, Escamp). Hij werkt hard aan de uitvoering het 12-puntenplan van de winkeliersvereniging. Deze punten hebben vooral betrekking op de openbare ruimte.
Daarnaast wordt nagedacht over de transformatie van het winkelgebied. Bij het huidige consumentengedrag is dat te groot. Daarom wordt ingezet op de ontwikkeling van een nieuw stadshart met een breder aanbod aan functies en meer woningen.

Chi Kung cursus

chi kung 02

Chi Kung lessen, ontspannen en vitaliseren door ademhalingstechnieken in combinatie met bewegen. Vanaf dinsdag 19 november 2019 om 19:30, reeks van 8 lessen. Locatie Panamaplein 34, aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nieuwe Haagse fietsbrug geopend

fiets 2

Wethouder Robert van Asten, Mobiliteit heeft woensdag feestelijk de nieuwe fietsbrug Korte Laak geopend. Vanaf vandaag kan iedere fietser gebruik van maken van deze oversteek over de Erasmusweg.

Lees meer: Nieuwe Haagse fietsbrug geopend

Vrouwenkunstwerk

vrouwenkunstwerk f
VrouwenKUNSTwerk is een tentoonstelling naar aanleiding van 100 jaar vrouwenkiesrecht.
Het is pas 100 jaar dat vrouwen mogen kiezen en gekozen kunnen worden.

Lees meer: Vrouwenkunstwerk

Nieuwe fase vernieuwing Erasmusweg van start

Logo Den Haag

De gemeente Den Haag vernieuwt de Erasmusweg en verbetert tegelijkertijd de bereikbaarheid en veiligheid. De werkzaamheden duren tot half 2020. De Gemeente Den Haag maakt de Erasmusweg veiliger en zorgt voor betere doorstroming van het verkeer. Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid. De omleiding routes zijn op de kaart aangegeven.

Lees meer: Nieuwe fase vernieuwing Erasmusweg van start