Stadsspelen Den Haag 21 en 22 september

Staatsspelen

De Stadsspelen Den Haag komen er weer aan! Een gratis en gezellig festival op 21 en 22 september bij Sportcampus Zuiderpark. Iedereen is welkom en voor iedereen is er wat te beleven: volwassenen, kinderen, ouderen.  Er is muziek,  entertainment , spel- en beweegactiviteiten, fittesten, gezondheidsadvies en nog veel meer. Leuk en interessant om gratis te bezoeken met familie, vrienden, buren... Kun je dit communiceren binnen jouw organisatie/netwerk?

Lees meer: Stadsspelen Den Haag 21 en 22 september

Doe mee met de Nationale Sportweek

NS 15Hagenaars kunnen van 21 t/m 28 september op verschillende sportlocaties in de stad meedoen aan de activiteiten van de Nationale Sportweek. Den Haag is de officiële gaststad van dit landelijke evenement, bedoeld om mensen in beweging te brengen. Op 28 september wordt in De Uithof het Nationale Diabetes Challenge Festival afgesloten. Deelnemers uit het hele land doen hieraan mee. Programma: Kijk op www.denhaag.nl/sport voor het hele programma. Voor sommige activiteiten moet u zich aanmelden.

Energie besparen met de cv

energie 15Een van de manieren om eenvoudig energie te besparen is om de centrale verwarming (cv) ‘waterzijdig in te regelen’. Zie ook www.hvjh.nl.

Bij het waterzijdig inregelen krijgen alle radiatoren speciale kranen, waardoor het warme water beter over het huis wordt verdeeld. De temperatuur van de ketel kan daardoor terug van 90 naar 70 graden.

Lees meer: Energie besparen met de cv

Gemeente druk met heroriëntatie Leyweg

mos 15

De gemeente heeft de ontwikkeling van een eigentijds Stadshart Leyweg hoog op de agenda staan. Dat blijkt uit een tussenrapportage van wethouder Richard de Mos (Economie, Escamp). Hij werkt hard aan de uitvoering het 12-puntenplan van de winkeliersvereniging. Deze punten hebben vooral betrekking op de openbare ruimte.
Daarnaast wordt nagedacht over de transformatie van het winkelgebied. Bij het huidige consumentengedrag is dat te groot. Daarom wordt ingezet op de ontwikkeling van een nieuw stadshart met een breder aanbod aan functies en meer woningen.

Speeddaten met de adviseur Cultuurparticipatie Escamp

speed
  1. Kom donderdag 26 september van 15.00 - 17.30 uur speeddaten met Joan Biekman adviseur Cultuurparticipatie Escamp. Je kunt met mij in gesprek over subsidies voor kleine projecten en initiatieven ten behoeve van de vrijetijdskunst in heel Escamp.

Nieuwe Haagse fietsbrug geopend

fiets 2

Wethouder Robert van Asten, Mobiliteit heeft woensdag feestelijk de nieuwe fietsbrug Korte Laak geopend. Vanaf vandaag kan iedere fietser gebruik van maken van deze oversteek over de Erasmusweg.

Lees meer: Nieuwe Haagse fietsbrug geopend

Wist je dat?

Op maandag 23 september van 17.00 uur - 22.00 uur organiseren wij voor jongeren uit de wijk Wateringseveld in Wijkcentrum Panamaplein een FIFA toernooi met leuke prijzen, tijdens dit toernooi werken wij (Mooi Welzijn) nauw samen met Indigo preventie om jongeren voor te lichten en in gesprek te gaan over het thema slagroompatronen, drugs en alcoholgebruik.

Lees meer: Wist je dat?