Hou inbrekers buiten de deur

Preventie 1Inbrekers grijpen de versoepelingen van de coronamaatregelen aan om weer volop op pad te gaan. Het aantal woninginbraken in Nederland is weer bijna op het normale niveau van voor de coronacrisis. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van de Nationale Politie. Ook verzekeraars zien het aantal meldingen van inbraken stijgen.

Lees meer: Hou inbrekers buiten de deur

Openingstijden zwembaden 31 augustus

zB 11
Kijk voor de tijden en activiteiten per zwembad op denhaag.nl/zwemmen.

Nog geen mondkapjesplicht in Den Haag

Burg.DHIn de Veiligheidsregio Haaglanden bestaat op dit moment geen aanleiding voor een verplichting om niet-medische mondkapjes te dragen. Voorzitter Jan van Van Zanen ziet wel, dat in sommige restaurants en cafés de tafeltjes wat dichter bij elkaar staan dan voorheen. Hij vraagt ondernemers in de regio daarom hun verantwoordelijkheid nemen. “Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat er geen extra maatregelen nodig zijn!”De komende maanden wordt voor regio Haaglanden een nieuwe corona-publiekscampagne ontwikkeld.

Ontwerp-bestemmingsplan Wateringse Veld Noord 2e

Het plangebied Wateringse Veld Noord 2e herziening (Lof) ligt in het stadsdeel Escamp van de gemeente Den Haag. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de ecologische verbindingszone langs de Erasmusweg, aan de oostzijde door het volkstuinencomplex Zonnegaarde en het westelijk deel van het achtererf van de voormalige boerderij Vlietlust, aan de zuidzijde door de Martinus Nijhoffweg en aan de westzijde door de gronden van de woningbouwlocatie 'ESDO', nu de Dichterswijk.

Lees meer: Ontwerp-bestemmingsplan Wateringse Veld Noord 2e

Hou van je Huis geeft technisch advies op afstand

logo denhaagVanwege de maatregelen rondom het Coronavirus zijn alle Hou van je huis-informatiepunten van de gemeente gesloten tot 1 juni. Om bewoners toch te helpen bij het verduurzamen van hun woning geven de technisch adviseurs telefonisch advies. 

Lees meer: Hou van je Huis geeft technisch advies op afstand

Haags Zomerprogramma voor kinderen en jongeren

logo denhaagIn Den Haag is van 20 juli tot en met 28 augustus een zomerprogramma voor kinderen en jongeren. Er zijn zomerscholen, sportactiviteiten en culturele workshops. Het Haagse zomerprogramma is samengesteld om mogelijke leerachterstanden in te halen, die kinderen en jongeren tijdens de coronacrisis hebben opgelopen. Maar bovenal om hen een leuke, creatieve en sportieve zomer te bieden nu veel gezinnen vakantie in eigen stad zullen vieren.

Lees meer: Haags Zomerprogramma voor kinderen en jongeren

Werkbezoek wethouder

Op vrijdag 26 juni bezocht wethouder Martijn Balster het Wateringse Veld. Het Bewonersplatform sprak de wethouder op de kruising Noordweg - Laan van Wateringse Veld. Hier wordt de mogelijkheid van een rotonde onderzocht om het verkeer beter door te laten stromen. Het Bewonersplatform maakt zich grote zorgen over de veiligheid voor de fietsers en voetgangers als hier een rotonde wordt gemaakt.

Lees meer: Werkbezoek wethouder

Tips bij warm weer

Warmweer