Wateringse Veld beter op de kaart bij Haagse gemeenteraad

Tijdens de bewonersavond van het Bewonersplatform Wateringse Veld op 11 oktober gingen bewoners van de wijk in gesprek met 6 partijen uit de Haagse gemeenteraad. Daarbij werden twee grote thema’s besproken: ‘Verkeer en Openbaar vervoer’ en ‘Kansen voor Jongeren in de wijk’.

Het belangrijkste signaal aan de politiek was: vergeet onze wijk niet! Ook de 23.000 inwoners van het Wateringse Veld hebben recht op goede voorzieningen. De verkeersproblematiek is er al jaren. Waarom duurt het zo lang voordat er iets gebeurt? Waarom heeft de wijk maar één opbouwwerker, drie wijkagenten terwijl er recht is op vijf en veel te weinig jongerenwerkers? 

Alle aanwezigen waren het er over eens dat zo snel mogelijk moet worden gestart met het verbeteren van de doorstroming op twee belangrijke kruispunten in de wijk. De suggestie van het Bewonersplatform Wateringse Veld om de eindpunten van tramlijn 9 en 16 om te draaien werd door iedereen gesteund. Dat levert een tijdwinst op van 8 minuten. 

Link naar Youtube: standpunten van aanwezige raadsleden.

Een tiental jongeren uit de wijk was bij de avond aanwezig om aan te geven wat zij nodig hebben. Door bezuinigingen in het verleden zijn het buurthuis en de ontmoetingsplekken verdwenen, dat wordt gemist, de verbinding is weg. De jongeren willen gewoon een plek waar ze kunnen hangen zonder dat ze steeds worden weggejaagd, omdat bewoners klagen over overlast. Daarnaast missen zij activiteiten maar ook kansen op een baan in de wijk. 

Link naar Youtube: standpunten van aanwezige raadsleden.

De aanwezige raadsleden hebben toegezegd raadsvragen te stellen over de genoemde thema’s. 

Voor reacties, vragen of actief meedenken mailt u naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

vertegenwoorders Politieke partijen smal