Vervolg duurzame vervanging planken vlonder Wateringse Veld

Vlonders
Maandag 8 februari a.s. start Firma Haasnoot met het vervolg van de werkzaamheden voor hetvervangen van de planken aan de vlonder langs de Laan van Wateringse Veld inclusief de tweevoetgangersbruggen. De werkzaamheden duren ongeveer 20 weken.


Fraaie wijk
Vijftien jaar geleden werd de wijk extra verfraaid met een 600 meter lange vlonder, bankjes en bruggetjes langs het water. Bovendien kwam er een kunstwerk: in de houten vlonderonderdelen werden teksten vande Haagse ontwerpster Marjan Schoenmakers gefreesd. Deze teksten worden weer in de nieuwe plankenteruggebracht.


Duurzaam
De vlonderplanken zijn toe aan vervanging. De gemeente kiest hier voor een duurzame aanpak. De hardhouten planken voor het vervolg van het project worden vervangen door gerecycled kunststof meteen “hout-look”.

Werkzaamheden
In 2019 is een proefvak van ongeveer 50 vierkante meter aangelegd tussen de Brasiliastraat en de Montevideostraat . Hierbij zijn de huidige planken vervangen en in een aantal planken zijn letters gefreesd. Het proefvak heeft nu 1,5 jaar gelegen en is in die tijd een paar keer beoordeeld. De beheerder is tevreden met de resultaten van de proef. Daarom is nu besloten de rest van de vlonder te vervangen inclusief de planken op de twee voetgangersbruggen in het gebied. Vanuit het proefvak zijn nog een aantal technische verbeteringen ontwikkeld die in het vervolgproject zullen worden toegepast.


Meer informatie?
Wilt u nu al meer weten? Neem dan contact op met projectorganisatie.

Stuur een e-mail naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar (070) 752 55 97

Vlonders 3

Vlonders