Wijzer Eenzaamheid jongeren

Eenzaamheid bij jongeren
 

Wijzer tbv eenzaamheid bij jongeren

·        Het platform voor eenzame jongeren!

Voel jij je alleen? Dan ben je op de juiste plek! Op dit platform vind je informatie over eenzaamheid, ervaringsverhalen, tips en een zelftest. Ook is er een forum waarop je een vraag of berichtje kunt achterlaten. Het platform is nog volop in ontwikkeling. En dat is goed nieuws! Zo volgt er begin 2021 een chatfunctie, waarbij je in gesprek kunt gaan met vrijwilligers die zelf ook ervaring hebben met eenzaamheid.

https://www.eenzamejongeren.com/

·        Join us

Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat jongeren vrienden hebben. Toch is er een grote groep jongeren in Nederland die zichzelf alleen voelt. Eenzaamheid is een onplezierig of ontoelaatbaar gemis aan bepaalde sociale relaties. Uit onderzoek blijkt dat 3-14% van de jongeren chronische (gedurende meerdere jaren) gevoelens van eenzaamheid heeft. Naarmate de eenzaamheid langer duurt, laten jeugdigen meer en meer het hoofd hangen. De kans op deelname aan het sociale verkeer wordt steeds kleiner. In de samenleving is er weinig aandacht voor deze jongeren. Join us brengt daar verandering in! Join us bereikt de jongeren op een krachtige, positieve manier van waaruit gewerkt wordt aan onderliggende kernproblemen.

https://www.join-us.nu/eenzaamheid-bij-jongeren/

·        School voor een zijn

Soms lijkt het alsof iedereen je tegenwerkt: je klanten, je opdrachtgevers, collega’s, je manager, je (schoon)ouders, je vrienden en misschien zelfs je eigen partner. Je weet ergens dat iedereen het beste met je voorheeft maar tegelijkertijd voelt dit niet zo. Je betrapt jezelf op vijandige gedachten, je blijft hangen in zorgen en al met al ben je niet de beste versie van jezelf.

In deze emoties kun je je alleen voelen staan: je voelt je niet erkend en begrepen. Wij kennen dit gevoel als geen ander en kwamen erachter dat het uiteindelijk is terug te herleiden naar één basis emotie: namelijk existentiële eenzaamheid.

https://schoolvooreenzijn.nl/

·        Het A Team

Hoi, wij zijn Het A Team, fijn dat je onze website hebt gevonden! Wij willen iets doen om eenzaamheid onder jongeren tegen te gaan. Daarom hebben we dit project in gang gezet. Het A Team is opgericht door zes jongeren die zich graag willen inzetten om het taboe rondom eenzaamheid onder leeftijdgenoten te doorbreken. Verderop zullen wij ons aan je voorstellen.

Maar nu naar jou. Voel jij je soms alleen, eenzaam of verdrietig en wil je daar iets aan veranderen? Of heb je gewoon zin in een praatje met iemand die misschien met je mee kan denken? Neem dan contact met ons op.

https://www.lwpc.nl/ateam/

Gerelateerd

Eventuele oorzaken van eenzaamheid.

·         Buddy voor bikkels 

 Kinderen en jongeren 5-18 jaar met een chronische en/of levensbedreigende ziekte

'Buddy's voor Bikkels' is een maatjesproject voor kinderen en jongeren tussen de 5 en 18 jaar met een chronische en/of levensbedreigende ziekte. Een buddy is een getrainde vrijwilliger die zich niet alleen inzet voor jou, maar ook voor de rest van het gezin. De buddy bezoekt je gedurende een jaar gemiddeld een dagdeel per week of per twee weken.

Voorwaarden om mee te doen:

  • je woont in de regio Haaglanden
  • bent tussen de 5 en 18 jaar
  • je woont thuis en bent niet opgenomen in een ziekenhuis of instelling

https://buddynetwerk.nl/coronanieuws/buddy-voor-bikkels/

·        handicap NL Buddies

Buddies is een vriendschapsprogramma voor jongeren met een licht verstandelijke beperking tussen de 16 en 35 jaar (vanaf januari 2021 ook een vriendschapsprogramma voor jongeren met een lichamelijke beperking). Wij brengen jongeren zonder een beperking in contact met jongeren met een beperking op basis van vriendschap zodat zij samen leuke activiteiten kunnen ondernemen. Buddies koppelt op basis van gezamenlijke interesses, leeftijd en woonplaats. Verder worden er trainingen en begeleiding op maat aangeboden.

https://handicap.nl/buddies/

·         Kindertelefoon

Chat of bel met de Kindertelefoon als je met iemand wilt praten of over je problemen wilt vertellen. De kindertelefoon luistert, geeft informatie en verwijst naar iemand die je verder kan helpen. De kindertelefoon is er voor kinderen van 8 tot 12 jaar en jongeren van 13 tot 18 jaar.

Bellen en chatten is gratis. Je kunt elke dag van 14.00 uur 's middags tot 20.00 uur 's avonds bellen of chatten, ook in het weekend en op feestdagen.

https://www.socialekaartdenhaag.nl/organisatie/341/kindertelefoon

·        grip op je dip (online)

Ben je tussen de 16 en 25 jaar en zit je al een tijdje niet zo lekker in je vel? Heb je misschien net even iets te veel meegemaakt? Je bent niet de enige! Het kan zijn dat je daardoor last hebt van sombere buien, geen zin hebt om dingen te ondernemen, of dat je jezelf steeds vaker betrapt op negatieve gedachten over jezelf of over de wereld om je heen. 
Kortom: je hebt het gevoel de grip op jezelf, op de dingen om je heen kwijt te zijn.


Wil je je weer beter voelen?

Wil je daar zelf iets aan doen, wil je weer lekker in je vel zitten, meer jezelf zijn, een beetje makkelijker door het leven gaan? Wil je meer grip krijgen op jezelf, op je gevoel en op de dingen die om je heen gebeuren?

https://www.gripopjedip.nl/nl/Home/

EHBE Eerste hulp bij eenzaamheid/ hulp voor jongeren

https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/servicepunt-sociaal/ehbe/voelt-u-zich-eenzaam-1.htm

Meer dan de helft van de Haagse inwoners voelt zich wel eens eenzaam. Het is niet iets om je voor te schamen. Ook niet als het gevoel van eenzaamheid langer duurt. Of als je denkt dat het nooit meer overgaat. Lees wat je eraan kunt doen.

·        Het JongerenInformatiePunt (JIP)

 geeft gratis informatie, advies en hulp aan jongeren van 12 tot en met 27 jaar in Delft, Den Haag en Zoetermeer. Alles is vertrouwelijk  en blijft anoniem. Jongeren kunnen langskomen, bellen, mailen, WhatsAppen of een bericht sturen via sociale media. Er zijn ook speciale spreekuren.

https://jiphaaglanden.nl/

·        Het Jeugd Interventie Team (JIT)

 helpt jongeren tussen 12 en 27 jaar met problemen. Bijvoorbeeld op het gebied van wonen, werk, school, geld, relaties of gezondheid.

https://www.hetjit.nl/

·        Youz

is er voor jongeren die de aansluiting missen. Youz ondersteunt kinderen en jongeren met gesprekken en trainingen. Bijvoorbeeld omdat ze zich slecht kunnen concentreren op school. Of problemen hebben thuis of met hun vrienden. Telefoonnummer: (088) 358 88 88

https://www.youz.nl/

·        FYD

 is een community met kunst, cultuur en muziek. Er zijn coaches die u kunnen helpen met het laten uitkomen van uw droom. Via FYD komt u ook in contact met andere jongeren. in: Follow Your Dreams is en project dat jongeren tussen de 16 en 27 jaar helpt hun talenten te ontdekken en dromen te realiseren. Ze verbeteren samen hun werk en sociale vaardigheden en werken aan hun toekomst. De jongeren bouwen een handig netwerk op en durven gerichte keuzes te maken voor een baan of opleiding.

https://followyourdreamsnow.nl/

Meer informatieop de sociale kaart Den Haag

De Sociale Kaart Den Haag is er om professionals, inwoners en hun netwerk te helpen hun weg te vinden in de veelheid aan organisaties en hun aanbod op het terrein van welzijn, wonen en zorg.

Voelt u zich wel eens eenzaam of wilt u uw sociale netwerk vergroten? Wilt u meer gaan bewegen maar weet u niet waar? Bent u op zoek naar begeleiding, ondersteuning of zorg? In de Sociale Kaart vindt u organisaties waar u terecht kunt en ontdekt u tal van activiteiten waaraan u kunt meedoen. Voor hulp bij het gebruik van de Sociale Kaart of advies welke ondersteuning of organisatie passend is, kunt u terecht bij de Servicepunten XL.

De Sociale Kaart Den Haag is niet alleen bedoeld voor Hagenaars maar juist ook voor zorg- en hulpverleners en de organisaties en aanbieders in Den Haag. Bijvoorbeeld om cliënten en inwoners de weg te wijzen naar passende organisaties en hen informatie te bieden over hun actuele aanbod. Maar ook om organisaties te vinden waarmee u zou kunnen samenwerken of kennis en informatie zou kunnen uitwisselen.

Samen met stadspartners en andere Haagse organisaties onderhouden we de Sociale Kaart Den Haag. Een selectie uit de informatie uit de Sociale Kaart Den Haag vindt u onder meer ook op websites 'Haags Ontmoeten' en 'Haagse Senioren'. Dit kan omdat we alle informatie verzamelen in één database.

https://www.socialekaartdenhaag.nl/zoek/eenzaamheid

·        Vraag elkaar ( online zoeken ) elke leeftijd.

Een sprankelende beweging vol vriendschap en betekenis.

Vind leuke mensen in jouw buurt om samen te wandelen, naar theater gaan, te eten of uitleg over je ipad.

https://vraagelkaar.nl/

·        Bureau LPWC

Met Bureau LWPC zetten we ons in voor mensen in kwetsbare omstandigheden. Het kan hierbij gaan om: eenzamen, mensen met een klein sociaal netwerk, mantelzorgers of bijvoorbeeld jongeren uit kansarme gezinnen.

https://www.lwpc.nl/

·        Buro ons  (online training meer contact )

Wil jij je makkelijker voelen in nieuwe sociale situaties en meer contact krijgen? Bij Bureau Over-ons geloven we dat je dan zélf in actie moet komen. Jij bent de enige die jouw situatie kan veranderen. Daarom ontwikkelde Bureau Over-ons een training waarmee jij leert wat je zélf kunt doen om meer mensen te leren kennen. 

https://www.over-ons.nl/zo-krijg-jij-meer-contacten.html

·        selfcreation

Het overkomt de beste, opeens zit je niet meer goed in je vel en kun je wel wat hulp gebruiken. Ons team: Dymph Brauckmann en Rob Bavelaar. Onze aanpak helpt om zelfstandig jouw pad te gaan. Oplossingsgericht zowel fysiek, geestelijk als spiritueel zonder enige afhankelijkheid. Daarvoor werken we met Energie Therapie als hoofdbehandeling.Jouw levenspad In een samen lopen we een stukje mee aan jouw hand, Selfcreation staat voor Zelf Creëren. We helpen jou om uiteindelijk weer zelfstandig jouw pad te gaan. Oplossingsgericht: fysiek & geestelijk zonder enige afhankelijkheid helpen we jou op weg. Hoe? Middels aanraking, woord, oefeningen, spiegelen, oliën en workshops in een voor ieder verstaanbare Jip en Janneke taal.

https://www.selfcreation.nl/

·        Studio Liefde

Kamp je met stress, gebrek aan zelfvertrouwen, sombere gedachten, angstaanvallen, paniek, een burn-out of depressie? Heb je net een dierbaar iemand verloren? Ervaar je fysieke pijn of heb jij, of heeft iemand in je omgeving een vervelende diagnose gekregen zoals MS, ADHD, kanker of de Ziekte van Lyme? Ben jij jong of oud? 

Een coach / therapeut kan je helpen om in deze moeilijke tijd weer in balans te komen. Als ervaringsdeskundige Gestaltcoach-, counseler-, therapeut begeleid je graag tijdens dit proces. Dit kan door middel van een gesprek, ademwerk, surftherapie (op het strand van Scheveningen) of door middel van bijvoorbeeld een energetische massagebehandeling zijn. Je bepaalt zelf waar je je prettig bij voelt. Wat we wel samen doen is in contact werken aan jouw vitale lichaam en gezonde geest!

Is therapie nog een stap te ver maar wil je wel alvast aan je persoonlijke ontwikkeling werken dan kun je vanaf 9 november ook in mijn webwinkel de 10-Day Tap Along deel I en II bestellen. In 20 video’s en audiobestanden leid ik je naar meer verbinding met jezelf. Zo kan je weer ten volste en vanuit authenticiteit in het leven staan! Ben je al nieuwsgierig? Wordt dan alvast lid van de Facebookgroep The Tapping Coach.

https://studioliefde.nl/